^ بازگشت به بالا
دانلود english 4 you آموزش یوگا به زبان فارسی آموزش زبان english today
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 7 , از مجموع 7

درختان


  1. #1

    تاریخ عضویت
    Feb 2012
    محل سکونت
    یه جایی همین نزدیکیا...
    نوشته ها
    13
    تشکر
    4
    تشکر شده : 68
    Avast Internet-Explorer Windows-XP IR-TCI
    امتیاز 
    178
    پیش فرض درختان
    نگاهی به درخت آزاد در جنگل های شمال




    آزاد، با نام علمی Zelkova carpinifolia درختی کمیاب از تیره نارون (Ulmaceae) است که در سراسر جنگلهای شمال به صورت پراکنده میروید و درحدود یک درصد تعداد و حجم درختان منطقه را دربرمیگیرد.


    این درخت، چوبی پرکاربرد دارد و برگ زرد رنگ آن، جلوه زیبایی را در فصل پاییز پدید میآورد.


    یکی از کارشناسان ارشد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) درباره این درخت گفت: درخت آزاد، مختص مناطق جلگهای و کم ارتفاع تا میانبند است.
    "وحید شقاقی افضلی" افزود: پایینترین حد رویش آن در سواحل نوشهر و آستارا است و بالاترین آن در "گدُوک" مازندران و در ارتفاع ۱۳۰۰‬ متری به چشم میخورد.
    وی باذکر این که درخت آزاد در جاده کندوان، در ارتفاعات بالاتر از این مقدار هم دیده میشود، گفت: این گونه جزو درختان بلند قامت است و ارتفاع آن به ‪ ۲۵‬ـ ‪ ۳۰‬متر و قطرش به بیش از یک متری میرسد.
    شقاقی اظهار داشت: عمر درخت آزاد طولانی و پوست تنه آن، صاف و نقرهای تا خاکستری است که به صورت پلاک از تنه جدا میشود و جای آن نارنجی است.
    کارشناس ارشد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: چوب این درخت، صنعتی و قابل ارتجاع است که در ساخت در و پنجره، چانچو، مال بند گاو آهن و نجاری کاربرد دارد.
    به گفته او برگ این درخت، ریز، خشن، کاغذی و دندانهدار است و میوه فندقه کوچک آن، بدون واسطه به کنار برگ متصل میشود.



    شقاقی افضلی بیان کرد: آزاد، درختی است نورپسند که طالب خاک های سبک و غنی و عمیق است و اغلب نواحی واریزهای را میپوشاند و در بعضی از نواحی جلگهای، تودههای خالص تشکیل میدهد.
    این کارشناس ارشد سازمان جنگلها و مراتع درباره تکثیر درخت آزاد یادآور شد: آزاد با بذر و جَست (ریشه جوش) زادآوری میکند.
    وی ادامه داد: این گونه، به سرما مقاوم و به خشکی حساس است و در باغ های سلطنتی و حاکمان محلی استان گیلان، به دلیل داشتن تنه راست و برگ های زرد زیبا در پاییز، کاشته میشد.
    بنابر آمار، در هر هکتار از جنگل های شمال، به طور میانگین دو اصله درخت آزاد با مجموع حجم ۸/۲ ‪ متر مکعب وجود دارد که در حدود نیمی از آنها دارای درجه کیفی سه هستند.
    یکی از کارشناسان ارشد جنگلداری درباره این درخت به ایرنا گفت: آزاد، درختی کند رشد است و در جنگلکاری ها استفاده از آن متداول نیست.
    "میثم میارعباسی" گفت: چوب این درخت ، قهوهای مایل به نارنجی، نیمه سنگین، نیمهسخت و با دوام است و به علت داشتن رشتههای پارانشیمی فراوان، خاصیت کشسان دارد.
    به گفته او چوب آزاد، در صنایع مختلف و مصارف روستایی، کاربرد فراوانی دارد و در ساخت مبل، گاری، ابزار کشاورزی، چوب اسکی، پارو، راکت ورزشی، چرخ چوبی، پره آسیاب و بشکه استفاده میشود.
    میارعباسی بیان داشت: تکثیر این درخت، بیشتر از راه بذر، در ماه های مهر و اسفند انجام میشود و خواباندن شاخه نیز معمول است ولی روش پیوندزدن چندان مرسوم نیست و فقط روی نارون، آن هم در بهار انجام میشود.

  • #2

    تاریخ عضویت
    Feb 2012
    محل سکونت
    یه جایی همین نزدیکیا...
    نوشته ها
    13
    تشکر
    4
    تشکر شده : 68
    Avast Internet-Explorer Windows-XP IR-TCI
    امتیاز 
    178
    پیش فرض


    سرخدار



    سُرخدار (نام علمی: Taxus baccata) نام گونهای درخت سوزنیبرگ است از تیره سرخداریان (Taxaceae).
    این گونه را میتوان میراث زنده و شاهکار جنگلهای طبیعی شمال ایران دانست. از نظر تنوع زیستی و حفظ ذخائر ژنتیکی و بومشناسی یکی از گونههای منحصر به فرد و مهم منطقه هیرکانی و باقی مانده از دوران سوم زمینشناسی است.
    مطالعات فسیلشناسی دیرینگی درختان سرخدار را بالغ بر 190 میلیون سال میدانند. گفته میشود انسانهای ماقبل تاریخ آن را میشناخته اند. و از برگ آن نوعی ماده سمی تهیه و برای آلوده کردن نیزه هایشان استفاده میکردند. تصور میشود واژه Taxin به معنی زهرآلود به این موضوع برمی گردد. سرخدار درختی است سوزنی برگ، سایه پسند دارای پوست فلس دار. چوب درون آن به رنگ قرمز شاه بلوطی و برگهای آن دائمی و همیشه سبز است که در قسمت پایینی درخشان و براق است و نیاز به خاک مرطوب دارد. بلندی درخت به 9 تا 30 متر و قطر آن به 3 متر میرسد. رشد آن بسیار کند و رویش ارتفاعی آن سالانه 10 سانتیمتر است. بذر سرخدار توسط پرندگان از جمله قرقاول پخش میشود. سنجابها نیز به انتشار بذر سرخدار کمک میکنند. (میوه نوع ماده آن به رنگ قرمز و نوع نر آن برنگ زرد که هر دو غیر سمی است). امروزه در فرانسه شرکتی وجود دارد که نهالستانهای بزرگی از این گونه احداث کرده این شرکت وابسته به یک شرکت داروسازی است که در تولید ماده تاکسون دخالت دارد (ماده تاکسون این درخت در درمان برخی سرطانها کاربرد دارد.) سه شرکت بزرگ دیگر در آمریکا تنها به کاشت نهال سرخدار اشتغال دارند. در هر شرکت میلیونها نهال تولید میشود. این گونه در جنگلهای شمال از بلندیهای افرا تخته گرگان – پونهآرام گرگان، جنگلهای نهارخوران تا جنگلهای سوادکوه و در درهها و پرتگاههای گیلان، مازندران و گرگان همراه با سایر گونههای جنگلی یافت میشود. دکتر جزیرهای در سال 1965 جامعه Fageto-Taxetum – سرخدار، همراه با راش، توسکا، افرا، شیردار، ممرز، ملچ و جل – را در جنگلهای مازندران مطالعه کرد. جامعه دیگری به نام Evonymo Taxetum (آل اسبی و سرخدار) توسط دکتر مصدق در سال 1977 با گونههای بلوط، بلندمازو، افرا، جل، نمدار، خاس، تمشک، ممرز در جنگلهای افرا تخته معرفی شده است. نامهای محلی آن در مازندارن و گرگان “ سرخدار، سرخه دار و سخدار ” است. در علیآباد کتول “ سوختال ” در رودسر و آستارا “ سیردار ” نامیده میشود .

  • #3

    تاریخ عضویت
    Feb 2012
    محل سکونت
    یه جایی همین نزدیکیا...
    نوشته ها
    13
    تشکر
    4
    تشکر شده : 68
    Avast Internet-Explorer Windows-XP IR-TCI
    امتیاز 
    178
    پیش فرض
    درخت کهور(کور) کهور



    کُوِر یا ( کَهور ) درخی است صحرایی، این درخت تقریباً در سراسر دشتها و جویبارها، وپایهٔ کوهها به وفرت دیده میشود, احیاناً تعدادی محدودی در قلهٔ کوهها نیز یافت میشود. درختی است کهن سال به ارتفاع قریب به ۱۰ متر واحیایاً ارتفاعش تا بیست متر نیز رسیدهاست در بعضی از مناطق صحراوی، شاید بیش از هزار سال عمر کند. شاخههای این درخت سفید کمی مایل به خاکستری است.
    تغذیه دام

    از شاخههای سبز درخت کُوِر برای تغذیهٔ دام مخصوصاً بز ، گوسفند ، گاو و شتر استفاده میشود، ثمر درخت کُوِر مانند لوبیا چینی، اما باریکتر است که باز هم برای تغذیهٔ دام استفاده میکنند. این درخت در تمام فصلهای سال سرسبز است.
    استفاده از چوب درخت کُوِر

    از چوب درخت کُوِر گاهی برای ساخت ابزارآلات کشاورزی ، صنایع دستی و زغال نیز استفاده می شدهاست. ولی به علت عدم مقاومت چوب کُوِر در اثر عوامل طبیعت چوب کُنار که مهکم تر است جای چوب کُوِر را گرفتهاست. در ختان «کُوِر» یا (کَهور) و پوشش فضای سبز، در سطح جهان بی نظیر قلمداد کردهاند و بعضی از جهانگردان آن را برتر از فضای سبز جزایر هاوایی و کارائیب توصیف نمودند.
    کُور در فرهنگ جنوب

    بر اساس پژوهشهای جدید، در خت «کَهور» (کُوِر) که در فرهنگ «مردم جنوب» حداقل ریشهای صد ساله دارد و در آثار سدید السلطنه کبابی و سفر نامههای جهانگردان از آن یاد شدهاست، نه تنها موجب ایجاد چهرهای بیابانی و نامطلوب در سطح شهر نمیشود، بلکه در بسیاری از شهرهای جهان ، از این درخت در چیدمان مناظر شهری استفاده شدهاست و بسیاری از بلوارها و ساختمانهای مرکزی و اصلی شهر نیز در پناه درخت پر سایهٔ «کَهور» (کُوِر) جای گرفتهاند. این درخت از طرف انجمن مناظر مزیلاوالی آمریکا، به عنوان درخت منظرهای شهری انتخاب و معرفی شدهاست. پوشش سبز دانشگاه آریزونای آمریکا از گونههای این درختچه تشکیل یافته و ساختمانهای منحصر بفرد این دانشگاه را در خود پناه دادهاند. درخت کهور در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری ایران ، هند ، استرالیا ، آمریکای لاتین ، آفریقای جنوبی و در صحرای سوزان امارات متحده عربی رویش مییابد و توانایی تحمل سخت شرایط آب وهوایی را داشته و در شرایط دشوار کم آبی ، با درصد شوری زمین در حد آب دریا نیز رشد مییابد و با کمترین توجه ، بیشترین سایه را در شرایط اقلیمی گرمسیری فراهم میآورد و شاخههای کج ومعوج و عدم ریزش انبوه برگ آن در زمستان در سرزمینهای گرمسیری ، آن را درخت انتخابی شهری این اقلیمها معرفی نمودهاست. بنابراین بررسی شرایط زیست محیطی این درختچه و معرفی آن به عنوان درخت شهری ، پژوهشهای خاص خود را میطلبد.

  • #4

    تاریخ عضویت
    Feb 2012
    محل سکونت
    یه جایی همین نزدیکیا...
    نوشته ها
    13
    تشکر
    4
    تشکر شده : 68
    Avast Internet-Explorer Windows-XP IR-TCI
    امتیاز 
    178
    پیش فرض
    درخت افرا
    درخت افرا درخت افرا در نواحی جنگلی و در خاکهای گچی میروید و به خصوص در چنگلهای شمال ایران فراوان و گونههایی از آنها در باغها و پارکها برای زینت کاشته میشوند. در بعضی از گونهها مواد قندی بسیاری وجود دارد از درختان پهن برگ با چوب صنعتی و بعضی زینتی هستند و در زمستان خزان میکنند.برگها اکثراً پنجهای متقابل شانهای شامل 5-3 برگچه نوکدار با دانههای نامنظم است. میوهها فندقی دارای دو بال به شکل8 با زاویه بین دو بال که از 45درجه تا 180درجه متغیر میباشد و در تابستان میرسند افراها به بیشتر خاکها و شرایط مقاوم هستند.

    مکان کاشت افرا

    درخت افرا در هر نوع خاکی به عمل میآید ولی گونههای مختلف آن در خاکهای آهکی سازگارتر هستند و به آفتاب کامل نیاز دارند.



    در مورد درخت افرا هرس لازم نیست فقط کافی است در بهار شاخههای خشک و بیمار حذف شوند.




    روشهای تکثیر افرا

    بذرکاری

    بذر اکثر افراها در پائیز میرسند قبل از کاشت اگر بذر به مدت یک هفته در آب غوطه ور باشد و هر روز آب آن عوض شود در جوانه زنی مؤثر خواهد بود بطور کلی بذر افراها را نباید گذاشت که خشک شوند و موقع کاشت در عمق یک سانتیمتری با پوشش نازک از ماسه و در محلی سایهدار کاشته میشود.

    قلمه

    قلمه علفی افراها که در خارج از فصل خود تهیه میشوند در تحت شرایط گلخانهای و با استفاده از ایجاد زخم و پودر دو درصد اسید ایندول بوتریک (IBA) و 5 در صد بنومیل ریشهدار میشوند. قلمه نیمه خشبی افرای سیاه در تحت شرایط گلخانه و زخم زنی و پودر تالک به میزان 8000ppm ریشهدار میشود. قلمه افرای چینی هم در باز و هم در شرایط گلخانه میتواند ریشهدار شود به شرطی که مدتی را در زیر ماسه(حداقل یک ماه) مانده باشد و سپس اقدام به کشت شود.

    پیوندزنی

    اگر پیوند در فضای باز و در خزانه روی نهالهای بذری زده شود، با موفقیت از پیوند T (تی) یا شکمی از نیمه تابستان تا آخر آن استفاده کرد و در بهار سال بعد به محض رویش پیوندک نهال را از بالای آن سربرداری نمود. در صورتی که امکانات گلخانه ای در دسترس باشد گیاهان پایه بذری یکساله در خزانه که در پائیز سال اول به داخل گلدانهای کوچک منتقل شدهاند و در طی سال دوم در درون گلدان بودهاند، در آخر زمستان (اواخر بهمن یا اوایل اسفند) برای آماده شدن پیوند زنی به گلخانه آورده میشوند به محض اینکه ریشهها علامت رشد را نشان دادند پایه برای پیوند زدن آماده است. برای این منظور قبلاً پیوندک را به صورت شاخه در طول فصل رویشی جمع آوری و در یخچال نگهداری مینمایند.

    انواع درخت افرا

    افرای سیاه (افرای سه برگی)

    این درخت به ارتفاع 10 تا20متر بوده و یک درخت سریع الرشد و مردم پسند است. برگهایش شانهای، گلهایش کوچک و به شکل خوشههایی از شاخهها آویخته میگردد. رویشگاه اصلی آن آمریکای شمالی است. شاخهها باریک بوده و در مقابل بادهای شدید مقاومت چندانی ندارد. گلهای نر و ماده روی پایههای جداگانه قرار دارند و تنها پایههای نر جنبه تزئینی دارند گونه دیگر افرای سیاه به شکل پایه ماده دیده میشود که برگهای آن حالت ابلق دارند. کلهایش چندان جلب توجه نمیکند ولی میوههای بالدار سفید رنگ آن بسیار جذاب است.

    افرای پر چینی یا افرای دشتی

    یک درخت مرتعی به ارتفاع 8-6 متر است برگهایش دارای 5 - 3 لوب و پهنای آن بین 10- 5 سانتیمتر بوده که لوب میانی خود به 3 لوب کوچکتر تقسیم میگردد. کلها سبز رنگ با گل آذین ایستاده است درختانی کم مقاوم اما غیر تماشایی هستند. این درخت برای خاکهای قلیایی ، گیاهی بسیار ارزشمند به شمار میآید ولی میتواند با هر نوع خاک دیگر نیز خود را سازش دهد همچنین به نور آفتاب نیز نیازمند است.

    افرای کوهستانی یا افرای نروژی

    این درخت بیشترین جذابیت را در بین انواع افراها دارد. برگها پنجهای بزرگ و چاکدار با تقسیمات دندانهدار نوک تیز ولی رنگ آنها سبز مایل به زرد است که در پائیز به زرد تیره تبدیل میشود گل آذین آن رو به بالا قرار دارد. برگها دارای 7 - 5 لوب و دمبرکها بلند و حاوی شیرابه سفید رنگی هستند. ساقه نهال جوان کبود رنگ کرکدار و سپس قهوهای مایل به سبز میشود.

    افرای برگ چناری

    این نوع افرا به ارتفاع 6متر و دارای برگهایی چنار مانند با لبههای کرم رنگ است.

    افرای سرخ

    این نوع افرا دارای برگهای قرمز ارغوانی به ارتفاع حداکثر 5 متر میباشد و در شرایط آب و هوایی مرطوب رشد میکند. افرای سرخ سایه پسند بوده و در پارکها جهت پر کردن فضای خالی درختان بلند مناسب است.

    افرای بزرگ صنعتی شبه چناری

    این نوع افرا ، افرای زیبایی نیست اما فوق العاده سریع الرشد بوده و به سرعت به ارتفاع حدود 9متر و بیشتر میرسد. این درخت مخصوص مناطقی است که نیاز به پر کردن فضاهای خالی با درختان زود رشد است. برگها پنجهای شکل است روی برگ سبز رنگ و پشت آن سفید رنگ است گلها آویخته است.



    • افراهای با پوست ساقه جذاب مانند :
    • افرای با پوست قهوهای نازک و قابل جدا شدن
    • افرای با پوست ساقه به شکل پوست مار
    • افرای با پوست خاکستری مایل به زرد

    ارتباط با سایر علوم

    • تاکسونومی: گیاه افرا بر حسب خویشاوندی با سایر گیاهان رده بندی میشود و جایگاه این گیاه از نظر رده بندی در سطح گونه مشخص میشود.
    • مورفولوژی: تنوع ریختی گیاه افرا مطالعه میشود به عبارتی تنوع ریختی گیاه افرا باعث میشود تا بدانیم که با شرایط متفاوت در زیستگاههای مختلف سازگاری این گیاه چگونه صورت میگیرد.
    • آناتومی: ساختمان داخلی گیاه افرا را مورد مطالعه قرار میدهد.
    • مورفوژنز: از ابتدای تشکیل تخم گیاه افرا تا بوجود آمدن شکل گیاه افرا با این علوم مطالعه میشود.
    • فیزیولوژی: نحوه کار و فعالیت گیاه افرا از سطح اندامکهای درون سلول تا بافتها ، اندامها و خود گیاه مطالعه میشود.
    • سیتولوژی: به مطالعه درباره رشد، تولید مثل و رفتار سلول گیاه افرا میپردازد.
    • اکولوژی: به مطالعه چگونگی سازش گیاه افرا با محیط و ارتباط آنها با یکدیگر میپردازد.
    ویرایش توسط بی ستـاره : 28th February 2012 در ساعت 00:19

  • #5

    تاریخ عضویت
    Feb 2012
    محل سکونت
    یه جایی همین نزدیکیا...
    نوشته ها
    13
    تشکر
    4
    تشکر شده : 68
    Avast Internet-Explorer Windows-XP IR-TCI
    امتیاز 
    178
    پیش فرض

    سیب فیلی




    سیب فیلی میوه ای اسیدی است و بومی مناطق گرمسیر آسیای شرقی است.
    این میوه هم به صورت رسیده و کال خورده می شود.
    اگر میوه ی سیب فیلی رسیده باشد رنگ داخل آن قهوه ای می شود.
    این نوع سیب بسته به منطقه اش در ماه های پاییز می رسد.











    این میوه بسیار ترد است و بویی دارد که ممکن است همه از آن خوش شان نیاید.
    از آن جایی که اندازه ی این میوه بسیار بزرگ بوده، به سیب فیلی شهرت یافته است.
    سیب فیلی یک درختچه ی بزرگ همیشه سبز یا یک درخت کوچک با اندازه ی متوسط است.



    بلندای درخت سیب فیلی در مناطق استوایی و نیمه استوایی به 7.5 متر می رسد. این درخت به آفتاب زیاد نیاز دارد و مکان هایی را ترجیح می دهد که سایه ی بسیار کمی داشته باشد.
    برگ های این درخت چرمی و سبز تیره و شکل آن شبیه چیپس سیب زمینی است.
    اندازه ی برگ های این درخت 15 الی 36 سانتی متر می باشد.










    گل های این درخت بزرگ هستند و عرض آن ها به 12.7 سانتی متر می رسد.
    این گل ها دارای 5 گلبرگ سفید و تعدادی پرچم زرد رنگ می باشد.
    کاسبرگ های این گل سبز مایل به زرد است.
    گل سیب فیلی بسیار خوشبو است.

  • #6

    تاریخ عضویت
    Feb 2012
    محل سکونت
    یه جایی همین نزدیکیا...
    نوشته ها
    13
    تشکر
    4
    تشکر شده : 68
    Avast Internet-Explorer Windows-XP IR-TCI
    امتیاز 
    178
    پیش فرض
    درخت سیب


    تاریخچـــــه
    گونه های سیب
    طعم سیبهـــــــا
    پرورش سیب
    شروع به احداث باغ
    موقعیـت
    گرده افشانـــــــی
    سرما هنگام گل دهی
    کاستن از بار درخت
    آفــــــــــات
    برداشت
    تجـــــــارت
    کاربردهــــــــا
    ابعاد فرهنگـــــی

    سیب ( دقیقا" یک میوه شفتدار) میوه درختی ازطبقه Malus است که عضوی از خانواده گل سرخیان بوده ( روزاسیا) و در طول تاریخ کشت می شده است . بیشتر گروه سیبها به گونه M. domesticaیا پیوندیهای آن تعلق دارند.

    اجداد وحشی سیبها احتمالا" درختی به نام Malus sieversii ( که فاقد اسم همگانی است) بود که هنوز هم در قزاقستان یافت می شود.محققان در حال مطالعه روی M. sieversii که در برابر بسیاری از بیماریها و آفات مقاوم است می باشند تا بتوانند یک سیب مقاوم تر در برابرسرما بوجود آورند.


    تاریخچـــــه

    در کلیه مناطق آب و هوایی خنک ، سیب غذای بسیار مهمی بوده است . نسبت به سایرمیوه های درختی ( احتمالا" بجز مرکبات) سیب را می توان برای ماهها انبار نمود درحالیکه همچنان ارزش غذایی خود را حفظ می کند. سیبهای زمستانی که در اواخر پاییز چیده شده و در دمای بالای انجماد در سردخانه یا اتاق سیب نگهداری می کنند از سال 1800 غذای مهمی در اروپا و آمریکا به شمار می رفته است .

    گونه های سیب

    بیش از 7500 گونه سیب شناسایی شده است . این گونه ها در نقاط فراشمالگانی ، نیمه حاره و معتدل وجود دارند. چون درختان سیب به شرایط خنک کننده( chilling requirement) نیازدارند در آب و هوای استوایی گل نمی دهند.

    در بین رایج ترین گونه های تجاری سیب می توان به این موارد اشاره کرد Braeburn( نیوزیلند) ، سیب نارنجی cox «بریتانیا – گونه قدیمی که امروزه محبوبیت گذشته را ندارد) ، فوجی ( آسیا، استرالیا) ، گالا( نیوزیلند) ، سیب طلائی( آمریکا ، اروپا) ، گرانی اسمیت ( استرالیا و کالیفرنیا) ، جونا گلد( آمریکا) ، جوناتــــان ( آمریکا) ، مکین تــاش ( کانــادا) ، سیب قرمـز( آمریکا) و نوعی سیب زمستانی ( آمریکا). تمامی این سیبها بجز نوع آخر شیرین و رنگین هستند. گرانی اسمیت ترش است و بعضی از مردم آنرا بصورت تازه می خورند در ضمن برای آشپزی هم مطلوب هستند. پوست آن سبز روشن خالدار است . این گونه سیب برای رشد کامل نیازمند آب و هوایی گرم بوده و فصل رشد طولانی مدتی دارد اگرچه میوه های نامرغوب تر در مناطق نامناسب رویش می کنند. ] تصویر معروفی از سیب گرانی اسمیت بر روی آرم Apple Records وجود دارد) یک شرکت سازنده ترانه که آهنگهای گروه Beatlesرا منتشر می کند .


    طعم سیبهـــــــا

    مزه سیبها برای اشخاص متفاوت است و در طول زمان تغییر می کند. مثلا" شهر واشنگتن ( آمریکا) به کشت سیب قرمز شهرت داشت اما در سالهای اخیرکشت گونه های دیگرنیز محبوبیت یافته است ؛ بعضی از مردم آمریکا سیب قرمز را بعنوان سیبی نا مرغوب با طعمی بسیار ملایم و ساختاری نرم به حساب می آورند. این افراد به سیبهای ترد مثل فوجی و گالا تمایل یافته اند.

    معمولا" سیبهای جدید شیرین تر از انواع قدیمی هستند. بیشتر سیبهای آمریکای شمالی و اروپا طعمی شیرین و ملس دارند اما سیبهای ترش طرفداران بسیار اندکی دارند. سیبهای خیلی شیرین با طعم کم ترش در آسیا محبوبیت دارند. تمامی گونه سیبهای جدید نرم ولی ترد هستند. سایر موارد مورد نیاز در پرورش سیب عبارت است از پوست رنگین ، عدم وجود رنگ قهوه ای ، راحتی حمل ونقل ، امکان انبار، محصول فراوان ، مقاومت در برابر بیماریها، نمونه شکل سیب قرمز واشنگتن ، ساقه بلند( تا آفت کشها امکان نفوذ به تمامی قسمتهای میوه را داشته باشند) و طعمی قابل قبول برای میانگین افراد. گونه های قدیمی اغلب ترش ، دارای شکلهای نابهنجارو قهوه ای هستند و دارای رنگ وساختار گوناگون می باشند. امروزه تعداد بسیار کمی از گونه های قدیمی در سطح کلان تولید می شود اما بسیاری ازاین گونه ها توسط باغداران خانگی و کشاورزانی که مستقیما" محصولشان را در بازارهای محلی عرضه می کنند به عمل می آیند.بسیاری از گونه های خارق العاده و از نظربومی مهم ، با طعم و ظاهر منحصر به فردشان برای کشف وجود دارند ؛ مبارزاتی برای حفظ سیب در سراسر جهان آغاز شده تا ازانقراض چنین میراث بومی جلوگیری شود.

    گونه هایی از سیب را بخصوص برای تولید آب سیب کشت می کنند . سیبهای آب گیری قطعا" برای خوردن بسیار ترش وزننده هستند اما با آنها یک نوشیدنی خوش طعمی تولید می شود که با سیبهای خوراکی معمولی نمی توان تهیه نمود.

    پرورش سیب

    سیبها مانند بیشتر گیاهان چند ساله معمولا" بصورت لقاح غیر جنسی واز طریق پیوند تکثیر می شوند. سیبهای بذری گاهی اوقات بطور اساسی با درخت مادرتفاوت دارند. بیشتر گونه های جدید سیب بصورت سرچشمه بذری دارند که یا شانسی رشد کرده اند ویا از طریق باروری عمدی گونه های پرآتیه پرورش یافته اند. اصطلاحات بذری ، دانه سیب و تخم که در نان گونه سیب وجود دارد بیانگر منشاء بذری سیب می باشد. همچنین سیبها می توانند جوانه هایی غیرعادی بوجود آورند( جهشهایی بر روی یک شاخه مجزا) . بعضی از جوانه های غیرعادی منجر به نسلهایی بهتر از گونه های مادریشان می شوند. بعضی از آنها به قدری از درخت مادر متفاوت می شوند که دیگر گونه هایی جدید به حساب می آیند.

    بعضی از پرورش دهندگان سیبهای معمولی را با سیبچه یا سیبهای غیر عادی مقاوم در برابر سرما پیوند می زنند تا گونه های مقاوم تری بوجود آورند. مثلا" از دهه 40 مرکز آزمایشات Excelsior در دانشگاه مینه سوتا و ویسکانسین پیشرفت دائمی را در سیبهای مقاوم مهم که هم از نظر تجاری و هم باغداری خانگی رشد گسترده ای دارند در سراسر مینه سوتا و ویسکانسین ایجاد کرده اند . مهمترین ابداع آنها شامل Haralson فراوان ترین سیب کشت شده در مینه سوتا ، Wealthy،Honeygold و Honeycrisp می باشد. شیرینی و ساختار Honeycrisp به قدری مورد علاقه مصرف کنندگان است که باغداران مینه سوتا درختان پاگرفته و پربار خود را قطع می کنند تا برای این نوع سیب انبار احداث کنند – عملی که تاکنون انجام نشده بود.


    شروع به احداث باغ

    باغهای سیب را با کاشت درختان دو یا سه ساله احداث می کنند. این درختان کوچک معمولا" از گلخانه که در آنجا درختان را با روش پیوند جوانه تولید می کنند تهیه می شود. ابتدا با استفاده از کشت بافت یا خوابانیدن شاخه یک گیاه پیوندی بصورت بذری یا کلون شده بعمل می آورند که برای رشد آن ، یک سال وقت لازم است . سپس بخش کوچکی از شاخه یک درخت بالغ ( قلمه) از گونه مورد نظررا تهیه می کنند. ساقه بالایی و شاخه های گیاه پیوندی را بریده و به جای آن قلمه را قرار می دهند. دیر یا زود این دو قسمت با هم رشد کرده و درخت سالمی را بوجود می آورند.

    گیاهان پیوندی دراندازه نهایی درخت تاثیر دارند . در حالیکه بسیاری برای پرورش دهندگان ،دارای گیاهان پیوندی زیادی هستند ، این گیاهان پیوندی به صاحبان خانه فروخته می شود که فقط به داشتن چند درخت از یک یا دو گونه مختلف تمایل دارند : گیاه پیوندی بذری معمولی که یک درخت کامل بوجود می آورد یا گیاه پیوندی نیمه کوتاه که درخت تاحدی کوچکتربه بار می آورد. گیاهان پیوندی کوتاه عموما" در برابر آسیبهای ناشی از سرما و باد آسیب پذیرترهستند. درختان کوتاه کامل اغلب بوسیله پایه و داربست تثبیت شده و در باغهای چگالی بالا کاشته می شوند این باغات برای کشت آسانتر بوده و و حاصلخیزی هر واحد از زمین را تا حد زیادی افزایش می دهد.

    بعضی از درختان از طریق پیوند" بین ساقه ای" بین گیاه پیوندی راست ساقه و درخت که نتیجه رشد هر دو پیوند است بوجود می آیند.

    پس از کاشت درخت کوچک درباغ ، باید قبل ازکسب توانایی تحمل مقدار زیادی غذا 3 تا 5 سال ( نیمه کوتاه) یا 4 تا 10 سال ( درختان معمولی) بزرگتر شوند .در طول این مدت پرورش مناسب شاخه های بزرگ و چیدن جوانه هایی که رشد نا درست دارندازاهمیت زیادی برخوردار می باشد همچنین ساخت داربستی مناسب که در آینده سنگینی بار میوه را تحمل کند.


    موقعیـت

    درختان سیب نسبتا" به شرایط خاک بی تفاوت هستند و در دامنه گسترده ای ازمقادیر PH و سطوح حاصلخیزی رشد می کنند. آنها حتما" باید در مقابل باد مراقبت شده ونباید در مناطق پست که در معرض آخرین سرماهای بهاری می باشند کاشته شوند. برای این درختان زهکشی مناسب ضروری بوده و خاکهای سنگین یا زمین مسطح باید به گونه ای محکم شود تا از عدم قرار گرفتن سیستم ریشه ها درخاک اشباع شده با آب مطمئن شویم.


    گرده افشانـــــــی

    درختان سیب با خود آمیزش پذیر نیستند ونیازبه گرده افشانی بصورت دگرگشنی دارند. مدیریت گرده افشانی بخش مهمی از پرورش درخت سیب محسوب می شود. قبل از کاشت درخت مرتب کردن تولید کنندگان گرده بسیار مهم است ( گونه های سیب یا سیبچه که تامین کننده گرده هایی فراوان ، رستنی و آمیزش پذیر هستند). ممکن است باغهای میوه دارای ردیفهای یک در میان گونه های گشنی پذیریا درختان سیبچه متناوب ویا شاخه های پیوند خورده سیبچه باشند. بعضی گونه ها گرده های بسیارمعدود یا گرده های نابارورتولید می کنند بنابراین گرده افشانان خوبی به حساب نمی آیند. پرورشگاههای گل و گیاه خوب دارای لیست گشنی پذیری گرده افشانان هستند.

    گاهی اوقات پرورش دهندگانی که دارای باغستانهای قدیمی با یک گونه درخت هستند برای گرده افشانی ، دسته هایی از گلهای سیبچه را درون بشکه یا سطلهایی فراهم می کنند. پرورش دهندگان خانگی که دارای یک درخت بوده و فاقد گونه های دیگر در همسایگی اشان هستند نیز می توانند از این روش البته در مقیاس کوچک تر استفاده کنند.

    پرورش دهندگان درخت هر سال هنگام گل دادن معمولا" از گرده افشانهایی را برای جابجایی گرده تهیه می کنند. عموما"از کندو زنبور عسل استفاده می شود و انجام این کار توسط زنبوردارانی صورت می گیرد که در ازاء مزد به تهیه کندو مبادرت می ورزند. در باغات تجاری از زنبورهای کارگر باغی نیزبعنوان گرده افشانهــــــای مکمل استفاده می شود. چون آنها نیش نمی زنند احتمالا" پرورشدهندگان خانگی در مناطق حومه ازاین زنبورها استفاده می کنند. بعضی زنبورهای وحشی مثل زنبورهای درودگر و زنبورهای تک زی دیگر ممکن است به این امر کمک کنند. بعضی مواقع ملکه های زنبورهای درشت در باغات حضور دارند اما معمولا" تعدادشان به قدری نیست تا گرده افشانهای با اهمیتی به حساب آیند.

    گرده افشانی ناکافی علائمی بسیارکم داشته و برای سیبها ناگوار است و موجب کندی رسیده شدن میوه می گردد. برای ارزیابی گرده افشانی باید دانه ها را شمرد. سیبهایی که به خوبی گرده افشانی شده اند دارای 7 تا 10 دانه بابهترین کیفیت می باشند. سیبهایی که کمتر از 3 دانه دارند معمولا" نمی رسند و در اوایل تابستان از روی درخت خواهند افتاد. گرده افشانی نا مناسب یا نتیجه کمبود گرده افشانها و یا کمبود گرده تولید شده ویا به سبب شرایط آب و هوایی نامناسب برای گرده افشانی در زمان گلدهی می باشد.


    سرما هنگام گل دهی

    یک مشکل کلی ، سرمای دیرهنگام است که موجب نابودی ساختارخارجی ظریف گل می شود. بهتر است برای ----- سازی هوا درختان درزمینهای شیبدارکاشته شوند اما شیب نباید رو به جنوب باشد ( در نیمکره شمالی) چون این کار موجب گل دادن زودرس درخت ودرنتیجه افزایش آسیب آن در برابرسرما خواهد شد. اگر سرما زیاد جدی نباشد می توان صبح قبل از تابش خورشید روی شکوفه ها روی درخت آب پاشید با این کار امکان نجات شکوفه ها وجود دارد. آسیبهای ناشی از سرما را می توان 24 ساعت پس از سرما تخمین زد. اگر مادگی گیاه به سمت عقب برگشته بود نشان دهنده ازبین رفتن گل و عدم تولید میوه خواهد بود.

    وجود منبع آب در نزدیکی محل پرورش سیب موجب تاخیر گرمای بهار می شود که نتیجه این مزیت به تاخیرافتادن شکوفایی تا زمان به حد اقل رسیدن احتمال سرما می گردد. مناطقی از آمریکا مثل ساحل شرقی دریاچه میشیگان ، ساحل جنوبی دریاچه انتاریو و اطراف برخی دریاچه های کوچکتر که این تاثیر خنک کنندگی آب به همراه خاک مناسب و خوب زهکشی شده وجود دارد پرورش سیب را در این نواحی ممکن ساخته است .

    پرورش دهندگان خانگی سیب احتمالاً امکان استفاده از منبع آب را ندارند اما آنها می توانند از شیبهای رو به شمال یا سایر ویژگیهای جغرافیایی برای تاخیراندازی شکوفایی در بهار استفاده کنند. درختان سیب ( یا هر میوه دیگر) که در آمریکا در شیبهای رو به جنوب کاشته شوند خیلی زود شکوفه داده و دربرابر سرمای بهار بسیار آسیب پذیر خواهند بود.


    کاستن از بار درخت

    درختان سیب هر دوسال مستعد باردهی است. اگر میوه را در مواقعیکه درخت محصول زیادی دارد ،بار آن را کم نکنند موجب کاهش گل دهی در سال بعد خواهد شد. کم کردن از بار درخت حتی خارج از زمان آن ، به برداشت محصول قابل توجه درهرسال کمک می کند.


    آفــــــــــات

    درختان سیب در مقابل تعداد از بیماریهای قلرچی و باکتریایی و آفات حشره ای آسیب پذیر هستند. تقریباً در تمامی باغات میوه برنامه های فعال سمپاشی برای حفظ کیفیت خوب میوه ها ، سلامتی درخت و محصول زیاد انجام می شود. یکی از جریانات در حال انجام در مدیریت باغها ، استفاده از IPM یا کنترل یکپارچه آفات است که سمپاشیهای غیر ضروری را هنگام عدو وجود آفت یا ( محتمل تر) هنگام کنترل طبیعی آنها کاهش می دهد.

    سمپاشی برای آفات حشره ای نباید زمان شکوفه دهی انجام شود چون این امرموجب مرگ گرده افشانها می شود. و نیز در باغاتی که در آنها ازآفت کشها استفاده می شود نباید اجازه رشد گیاهانی که مورد توجه زنبورها هستند داده شود. شبدر سفید هلندی یکی از انواع فراوان علفها هستند که بسیاری از زنبورها در زمان تماس با گلهای آن در سطح باغات مسموم می شوند.

    از بین بیشترین بیماریهـــــای خطرناک می توان به fireblight ( بیماری باکتریایــی (و دو بیماری قارچی به نامــــهای black spot وخال زدگی سیب ( cedar-apple rust ) اشاره کرد.

    plum curlico جدی ترین آفت حشره ای محسوب می شود. سایر این آفات عبارتند از : کرم حشره و کرم سیب .

    پرورش سیب بدون استفاده از مواد شیمیایی بسیار دشوار است اگرچه در تعداد معدودی باغ با استفاده از گونه های مقاوم در برابربیماری و کنترلهای پرورشی بسیارخوب این کاربصورت تجاری موفق ، انجام شده است. آخرین ابزاردر پرورش طبیعی ، اسپری کردن لایه نازکی ازخاک معدنی کائولین است که موجب تشکیل مانعی طبیعی در مقابل بعضی آفات شده و مانع آفتاب سوختی سیب می گردد.


    برداشت

    بیشتر درختان بالغ هر سال معمولاً 10-5 بوشل ( 200-100 کیلوگرم) محصول سیب دارند. سیبها را با استفاده از نردبانهای سه شاخه که بگونه ای طراحی شده اند تا بین شاخه ها ثابت شوند، برداشت می کنند. گونه های کمی که چیده نمی شوند ضمن رشد بسیار زیاد محصول فراوانی می دهند که تقریباً برداشت آن ممکن نیست. درختان کوتاه هر سال تقریبا" 5-3 بوشل ( 100-50 کیلوگرم) محصول ببار می آورند.

    گونه های مختلف براساس محصولشان و اندازه نهایی درخت متفاوتند حتی اگرپیوند یکسانی داشته باشند.

    تجـــــــارت

    45 میلیون تون ( سنجه وزن برابر 1000 کیلو) سیب در سال 2002 به ارزش تقریباً 10 بیلیون دلار آمریکا در جهان پرورش یافته است که تقریباً نیمی از آنرا چین تولید نموده است. آمریکا با تولید 10 درصد محصول جهان دومین تولید کننده عمده سیب می باشد. ترکیه هم یکی از تولید کنندگان بزرگ این محصول محسوب می شود. فرانسه ، ایتالیا ، آفریقای جنوبی و شیلی در بین صادر کنندگان عمده سیب قرار دارند


  • #7

    تاریخ عضویت
    Feb 2012
    محل سکونت
    یه جایی همین نزدیکیا...
    نوشته ها
    13
    تشکر
    4
    تشکر شده : 68
    Avast Internet-Explorer Windows-XP IR-TCI
    امتیاز 
    178
    پیش فرض
    درخت به
    مقدمه
    به ، به راسته گل سرخ و تیره گل سرخ تعلق دارد. در این راسته قطعات گل استقرار مارپیچی دارند ولی تعداد آنها بویژه در تیره کراسولاسه هنوز در 5 تثبیت نشده و طرح عمومی آن مبتنی بر 5 کاسبرگ ، 5 گلبرگ ، 2 چرخه 5 تایی پرچم و حداقل 5 برچه است. گلها تقریبا همیشه نر ماده ، منظم یا نامنظم هستند. این راسته شامل تیرههای متعدی است. که یکی از مهمترین تیرههای آن ، تیره گل سرخ است.



    تیره گل سرخ
    گیاهانی علفی یا چوبی با برگهای منفرد و دارای گوشوارک هستند. گلها عموما منظم هستند. تیره گل سرخ تیره مهمی است که دارای 90 تا 100 جنس و بیش از 2000 تا 3000 گونه است. این تیره از یک سو به علت داشتن اختصاصات بسیار کهن مستقیما به تیره آلاله مربوط میشود. غالبا تیرههای گل سرخ در نواحی معتدل نیمکره شمالی پراکنده هستند و در عین حال بعضی از طایفههای آن مانند طایفه کیلاژه تقریبا همگی در نواحی گرمسیری میرویند.

    جنس به
    چنس به با نام علمی Cydonia درختان تقریبا کوتاه ، حداکثر تا ارتفاع 5 متر ، با برگهای ساده و پوشیده از کرک هستند. کاسه گل 5 لبه ، جام شامل 5 گلبرگ ، تخمدان 5 خانه با 5 خامه است. میوه آن سیب مانند ، 5 خانه و هر خانه محتوی دانههای متعدد با درونبر غضروفی و دانههای پوشیده از لعاب و میانبر گوشتی است. از این جنس گونهای به نام Cydonia oblogna در نواحی شمال ایران و در جنگلهای سواحل دریای خزر با نام محلی شغالبه یا شالبه میروید. به اهلی و خوراکی از واریتههای مختلف این گونه است.



    خواص به
    به دارای ویتامین A و B بوده و دارای آهک و تانن است و از این رو برای مبتلایان به بیماری سل غذای مطلوبی است. ملین بوده و طبل شکم را خالی میکند و در کوچک کردن شکم موثر است. آب میوه به برای معالجه اسهال خونی و خونریزی معده تجویز میشود. اگر پوست میوه به را 15 روز در الکل خیس کنند و با آب آن صورت را مالش دهند، چین و چروک را از بین میبرد. اشتها را زیاد میکند و میوه آن بوی بد دهان را از بین میبرد. مربای به برای جهت نرم کردن و درمان سرفه و تنگی نفس سودبخش میباشد.

    ضماد برگ و میوه به جهت فرو بردن ورمهای گرم مخصوصا ورم چشم نافع است. از این ضماد میتوان برای رفع سوزش محل نیش حشرات سمی استفاده نمود. ضماد برگ به به تنهایی جهت معالجه زخمهای چرکی مفید میباشد. کرک روی پوست میوه به بسیار قابض است و برای گلو و آواز خوب نیست. چنانچه آب میوه به را در روغن زیتون ریخته و آن را غلیظ نمایید جهت معالجه اسهال و زخم معده اثر معجزه آسا دارد.



    بهدانه
    بهدانه بیشتر از انواع جنگلی به بدست میآید. لعاب دانه آن در نرم کردن سینه و درمان سرفه شهرت زیادی دارد. معده را نرم میکند. لعاب آن گلو را نرم میکند. حرارت معده و تب را تسکین میکند. سوزش دهان و زبان را درمان میکند و یبوست را برطرف مینماید. لعاب به دانه جهت آفتابزدگی و سوختن با آتش و دفع ضرر تابش آفتاب نافع است. شما که به دریا میروید قبلا پوست خود را با لعاب به دانه نرم کنید تا از آفتاب زدگی شدید جلوگیری نمایید. جویدن بهدانه کندی دندان را برطرف میکند. لعاب به دانه در عطرسازی هم استفاده میشود.

  • مطالب کاربردي هر آنچه نیاز دارید ...

    علاقه مندی ها (Bookmarks)

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  
    درباره ما
    دوستان ما
    ما در شبکه های اجتماعی

    پاتوق یو یکی از قدیمیترین سایت های ایرانی به 6 سال سابقه فعالیت می باشد. انجمن های سایت دارای مطالب متنوع و جامعی در تمامی زمینه می باشد. و البته در پرتال سایت شما همواره جدیدترین نرم افزار ، بازی و انمیشن های روز را با لینک مستقیم می توانید دانلود نمایید.